Söndagen 3/3 startar vårens LEGO-byggande!

Välkommen till Malmöhus museum (Slottsholmen, Malmöhus slott) och bygg och programmera LEGO-robotar med oss.

Vi håller på mellan kl. 13–16 och alla barn och ungdomar är välkomna. Här har föreningen genom vårt samarbete med Fritidsförvaltningen och Malmö Museer fått tillgång till stora, rymliga och fräscha lokaler där vi kan ge barn och ungdomar i alla åldrar möjligheten att kostnadsfritt och utan krav på medlemskap prova på att bygga och programmera LEGO-robotar.

Det är drop-in mellan kl 13-16,  kom när det passar, stanna en stund eller hela tiden. Tillsammans hjälper vi barn/ungdomar att bygga LEGO-robotar, alla åldrar är välkomna även om det kan vara lite svårt för barn under 8 år men hjälps vi åt blir det bra.

Sök till Ideon Innovationstävling!

Har du lösningar på utmaningar som bidrar till de globala hållbarhetsmålen? Sök till Ideon Innovationstävling!

​Tre vinnande projekt tilldelas kostnadsfri plats under 12 månader i inkubatorn Ideon Innovation samt ett bidrag på 100 000 kr. Dessutom får vinnarna tjänster och stöd av olika partners till ett värde av ytterligare minst 100 000 kr.

Du som kan delta i tävlingen har nyligen startat, eller ska starta i närtid, ett företag som har fokus på att utveckla en produkt eller tjänst med kommersiell potential och är i direkt linje med ett eller flera av FN:s hållbarhetsmål. Tävlingen pågår från den 15 jan till den 15 feb.

 

Läs mer om tävlingen här!

Lyckat gruppfinnande på medlemsmöte

Kreativitet på novembers månadsmöte

Novembers månads medlemsmöte handlade om att utforska och utmana vår kreativa potential. För första gången introducerades GruppfinnarRacet: från 0–100 på 2 timmar. 

Evenemanget var mycket lyckat och avslutades med en prisutdelning till den mest kreativa och innovativa gruppen. Detta är något vi absolut kommer att genomföra igen – så håll utkik inför nästa inbjudan!

Hedersmedlemskap till Paul M. Romer

Svenska Uppfinnareföreningen, världens äldsta uppfinnarförening som grundades 1886, har vid sitt sammanträde den 9 november 2018 tilldelat hedersmedlemskap till ekonomipristagaren till Nobels minne professor Paul M. Romer med motiveringen ”för sina utmärkta insatser med att särskilt främja uppfinnandet”.

Detta diplom överlämnades vid nobelpristagarnas föreläsning i Aula Magna vid Stockholms universitet lördagen den 8 december 2018. Motiveringen till Nobelpriset lyder på engelska: “for integrating technological innovations into long-run macroeconomic analysis” Översatt till svenska:”för att ha integrerat tekniska innovationer i långsiktig makroekonomisk analys”. 

Populärt på Max IV-lab

Besök på Max IV-labbet i Lund

Torsdagen 27:e september visade Johan Adell, doktor i tillämpad fysik, runt bland all högteknologi på MAX IV-lab i Lund. MAX IV-laboratoriet är ett svenskt nationellt laboratorium för acceleratorfysik och är världens ljusstarkaste synkrotronljusanläggning. Laboratoriet kommer att vara fullt utbyggt 2026 och beräknas då ha upp till 3000 användare årligen. Studiebesöket var mycket populärt och uppskattat och kan med tanke på det stora intresset säkerligen anordnas vid flera tillfällen.

Universell utformning – Dr. Patricia Moore

En gång om året öppnar Certec vid LTH i Lund sina dörrar för alla som är intresserade av att se hur teknologi och design tillsammans kan skapa bättre förutsättningar för människor med funktionsnedsättningar. 

Huvudtalare på årets Certec informerar är Dr. Patricia Moore. Patricia är en av grundarna till Universal Design/Universell utformning och kallas ibland för ”The Mother of Universal Design”.

Utöver detta kommer det i vanlig ordning att finnas spännande utställare och andra intressanta föredrag.

Deltagandet är gratis, men anmälan krävs.

Läs mer och anmäl dig på: www.certec.lth.se/infodag/certec-informerar-2018/