Lyckat gruppfinnande på medlemsmöte

Kreativitet på novembers månadsmöte

Novembers månads medlemsmöte handlade om att utforska och utmana vår kreativa potential. För första gången introducerades GruppfinnarRacet: från 0–100 på 2 timmar. 

Evenemanget var mycket lyckat och avslutades med en prisutdelning till den mest kreativa och innovativa gruppen. Detta är något vi absolut kommer att genomföra igen – så håll utkik inför nästa inbjudan!

Hedersmedlemskap till Paul M. Romer

Svenska Uppfinnareföreningen, världens äldsta uppfinnarförening som grundades 1886, har vid sitt sammanträde den 9 november 2018 tilldelat hedersmedlemskap till ekonomipristagaren till Nobels minne professor Paul M. Romer med motiveringen ”för sina utmärkta insatser med att särskilt främja uppfinnandet”.

Detta diplom överlämnades vid nobelpristagarnas föreläsning i Aula Magna vid Stockholms universitet lördagen den 8 december 2018. Motiveringen till Nobelpriset lyder på engelska: “for integrating technological innovations into long-run macroeconomic analysis” Översatt till svenska:”för att ha integrerat tekniska innovationer i långsiktig makroekonomisk analys”. 

Populärt på Max IV-lab

Besök på Max IV-labbet i Lund

Torsdagen 27:e september visade Johan Adell, doktor i tillämpad fysik, runt bland all högteknologi på MAX IV-lab i Lund. MAX IV-laboratoriet är ett svenskt nationellt laboratorium för acceleratorfysik och är världens ljusstarkaste synkrotronljusanläggning. Laboratoriet kommer att vara fullt utbyggt 2026 och beräknas då ha upp till 3000 användare årligen. Studiebesöket var mycket populärt och uppskattat och kan med tanke på det stora intresset säkerligen anordnas vid flera tillfällen.

Universell utformning – Dr. Patricia Moore

En gång om året öppnar Certec vid LTH i Lund sina dörrar för alla som är intresserade av att se hur teknologi och design tillsammans kan skapa bättre förutsättningar för människor med funktionsnedsättningar. 

Huvudtalare på årets Certec informerar är Dr. Patricia Moore. Patricia är en av grundarna till Universal Design/Universell utformning och kallas ibland för ”The Mother of Universal Design”.

Utöver detta kommer det i vanlig ordning att finnas spännande utställare och andra intressanta föredrag.

Deltagandet är gratis, men anmälan krävs.

Läs mer och anmäl dig på: www.certec.lth.se/infodag/certec-informerar-2018/

Venture Cup Idea Hunt

Venture Cup IDEA riktar sig mot nya affärsidéer med tillväxtpotential och skalbarhet. Denna tävling hjälper dig att ta din idé till nästa nivå med hjälp av feedback från såväl community som vårt professionella nätverk. Venture Cups jury utnämner de 20 mest intressanta idéerna och belönar dessa med 5000 kr vardera.

Läs mer här: https://venturecup.ideahunt.io/coach/campaigns/idea-2018/brief?mc_cid=cb6e84d6df&mc_eid=ca18599e2b

Malmö Uppfinnarförening belönar gymnasiearbeten

Malmö Uppfinnarförening har, i samband med Pauliskolans avslutning den 14.6 2018, tilldelat 6 elever Malmö Uppfinnarförenings diplom och och ekonomisk gratifikation för nedanstående projekt:

 

  • Studentbostäder – höghus i träkonstruktion, ritningsförslag och modell
  • Automatiskt bromsljus i  cykelhjälmen
  • 2D RPG-spel (Role Playing Game)

Eleverna gavs även medlemskap i Malmö Uppfinnarförening till utgången av 2019.

Malmö Uppfinnarförening representerades vid  prisceremonierna av Helena Gullmarson och Thorild Ljunggren och Pauliskolan av bitr. rektor Christer Månsson och av tjänstgörande lärare.

Jakten på Storsäljaren söker nya uppfinningar

”Jakten på Storsäljaren” i kanal 5 söker nya uppfinnare för en ny säsong av tävlingsprogrammet för uppfinnare och entreprenörer. Tävla med en uppfinning eller produkt och ha chansen att vinna ett kontrakt med Gekås, Ullared och försäljning i Skandinaviens största varuhus. Läs mer hos Strix Television.
Här kan ni se tidigare säsonger av programmet: https://www.dplay.se/program/jakten-pa-storsaljaren

The Future Expo

Skåne Innovation Week

Kika in i framtiden under Skåne Innovation Week!

  • ARM, Axis, Sigma Connectivity, Sony och Volvo Cars kommer att visa upp sina framtidsvisioner inom sina respektive områden som t.ex. smarta städer och framtida transporter.
  • Studerande från Malmö universitet kommer att visa idéer och visioner om framtida smarta material.
  • Studenter från Lunds Universitet School of Industrial Design kommer att visa upp sina teorier om framtiden.
  • Eleverna Polhemskolan i Lund kommer att förutse framtiden inom ett av våra fyra fokusområden. smarta städer, framtida transporter, healthtech och smarta material.

Utställningen är gratis och öppen tisdag till fredag ​​mellan 9:00 och 16:00, ingen anmälan behövs.

Välkommen till framtiden på Emdalavägen 6 i Lund!

Läs mer på Ideon.